Jeg velger meg… Koster!

Jeg velger meg… Koster!

Vi satt og mimrer litt rundt kveldsbordet forleden og konkluderer raskt med at det har vært en fin sommer med mange gode minner. Og nettopp å ta vare på de gode øyeblikkene og legge dem lett tilgjengelig i minneboka, er viktig for oss.

 

Kona Eileen trakk fram uka på Korfu med deilig avslapping, sol og all inclusive sammen med familien som en deilig avveksling til travle hverdager.

 

 

Barna landet på turen til Danmark sammen med min eldste sønn Michael, svigerdatter Hanne og deres to barn. Og spesielt dagen på Fårup sommerland som et absolutt høydepunkt.

Et morsomt øyeblikk på Danmark-ferien, var for øvrig da vi skulle pakke ut av det overfylte bagasjerommet i bilen. Det viste seg at jeg hadde klart å ta med en søppelsekk full av kosedyr, som kona ba meg legge på loftet kvelden før avreise mens vi pakket til turen…

               

 

 

Også teltturen på Singløya, toppturen til Haglebunatten og mange fine dagsturer med båten har bidratt til mange magiske dager og kvelder.

 

                          

 

Ville lage oss en bra dag

Skal jeg velge meg én dag foran alle de andre, må det bli turen til Koster. Det var onsdag tidlig i juni, vi hadde fri og vi hadde bestemt oss for å lage oss en fin og minnerik dag.

Det er slike dager som fort bare kan ”forsvinne” i mengden; sove lenge, daglige rutiner – og ikke minst bruke mye tid foran skjermer for både liten og stor.

Som en motvekt til dette, samt å slippe å måtte bruke lang tid på å lure på hva vi kan finne på, lager vi en liste over aktuelle utflukter.

Kan anbefales!

Dagstur til Koster sto på denne listen, og vi bestemte oss for at nettopp denne onsdagen var perfekt for dette reisemålet.

I tillegg til min kone Eileen og våre to barn, ville også svigers og Eileens søster med to av barna bli med, slik at vi ble et reisefølge på totalt ni som smurte nistepakke og satte kursen mot Strømstad i bil.

Det blir gjerne ekstra hyggelig for alle når det er flere som reiser sammen, og det er lettere å dra hverandre ut.

 

 

Vi på Saltkråkan

Fergeturen i flott skjærgård er en fin del av turen, og vi klappet til kai på Ekenäs i strålende solskinn og idylliske, maritime omgivelser.

 

               

 

Trehjulet trampemopeder med lasteplan foran frakter både bagasje og mennesker på den bilfrie øya, ellers er det sykler som gjelder, og jeg fikk unektelig raskt en ”Vi på Saltkråkan-følelse”.

Det kom meg samtidig i hu at jeg hadde vært på samme sted på guttetur i båt for mange år siden, og etter et besøk på hotellet med litt for mange forfriskninger, tjuvlånte jeg en slik knallert for å kjøre ned til båten, hvor vi skulle overnatte. Kaia kom veldig fort på, for å si det slik, og det var bare så vidt jeg unngikk at mopeden havnet utenfor kanten og ned i båten!

Men det er en annen historie…

Vi leide oss hver vår sykkel, og etter å ha tatt oss opp den første motbakken, ble det en fantastisk reise.

Nyte den langsomme tiden

Å sykle i dette landskapet en solskinnsdag, er bare herlig. Her kan du ikke gjøre annet enn å senke skuldrene og nyte den langsomme tiden.

Syd-Koster har et nettverk av sykkelveier som er behagelig korte, og begge Koster-øyene egner seg utmerket for naturskjønne vandringer i naturreservatet for de som ønsker å ta bena fatt.

Å padle, vandre, snorkle, fugleskue og fisking er noen av mange øvrige aktiviteter du kan gjøre på egenhånd. Her er det også guidede turer, selsafari og skjærgårdsturer. Med andre ord alle muligheter til å kombinere flotte aktiviteter med avslapping og bading og soling.

For oss ble det ble flere innlagte stopp, hvor vi nøt god mat, innkjøpt softis og Koster-øl, saltvann og flott natur.

 

I sum ble det en veldig fin dag på en helt vanlig dag.

Opplevelser som fort kunne blitt tatt fra oss av daglige rutiner.

Vel overstått sommer!

 

Nyttig lenke:

http://kosteroarna.com/

 

 

Legg igjen en kommentar